Tratament hiperhidroza cu toxina botulinica

iulie 4th, 2012

Opreşte transpiraţia!

 

Dacă suferi de transpiraţie excesivă, poţi simţi că ai încercat totul şi că ai pierdut orice speranţă. Află că există un tratament foarte eficace în a-ţi controla hiperhidroza. Preturi ce sfideaza concurenta !!!!!

 

Hiperhidroza, care reprezinta transpiratia mult in exces fata de cantitatea necesara termoreglarii, este o afectiune care de obicei, debuteaza in copilarie sau la adolescenta. Desi orice parte a corpului poate fi afectata, cel mai frecvent intalnite zone sunt palmele, plantele (talpile) si axilele (sub brat).

Aceasta afectiune poate fi idiopatica (fara cauza stabilita) sau secundara unor afectiuni sistemice (dezordini metabolice, hipertiroidie, boli febrile, medicatie concomitenta, diabet zaharat, menopauza, etc).
Hiperhidroza poate fi indusa emotional (localizata de obicei la palme, talpi, axile ), localizata sau generalizata. Afectiunea cauzeaza de obicei un prejudiciu psihoemotional major pentru pacient precum si disabilitate ocupationala.
Lista posibilelor proceduri terapeutice este lunga si include aplicatia de topice pe baza de clorura de aluminiu in diverse concentratii, iontoforeza, proceduri chirurgicale (chiuretarea glandulara sau simpatectomia toracica).

 Hiperhidroza nu este o afecţiune rară. În lume, milioane de oameni (aproximativ 3% din populaţie) suferă de transpiraţie excesivă, însa din lipsa de informare, jumătate dintre ei nu sunt diagnosticaţi sau trataţi. Dacă consideri că suferi de transpiraţie excesivă, este important să discuți cu un dermatolog care este un medic specializat în diagnosticul şi trazamentul acestor afecţiuni.
Dacă suferi de transpirație excesivă, probabil că îţi faci griji în mod constant despre cât de mult transpiri. Petreci multe ore în fiecare zi schimbându-ţi hainele, , ştergându-te, punând batiste la axilă, făcând duş şi purtând  haine închise la culoare şi voluminoase.  Temându-te de ceea ce vor crede ceilalţi, găseşti mereu motive să rămâi în casă sau iţi alegi meserii în care să nu trebuiască sa interacţionezi cu prea mulţi oameni. Astfel că hiperhidrozaiţi poate afecta foarte mult viaţa.
Cel mai eficient, sigur si neinvaziv tratament ramane injectarea de toxina botulinica tip A (Botox, Vistabel, Dysport) in aria afectata.
Toxina botulinica inhiba eliberarea acetilcolinei la nivelul jonctiunii neuromusculare, deci blocheaza transmiterea nervoasa la nivelul gladei sudoripare, blocandu-i astfel secretia.
Sunt necesare multiple injectari spatiate la 1-2 cm la nivelul intregii zone hiperhidrotice. Efectul se observa in aproximativ o saptamana si persista pe o perioada de 6 luni, fiind necesara reinjectarea.
Posibilele efecte secundare ale metodei includ o usoara si trazitorie slabiciune musculara la nivelul palmei sau axilei sau formarea de mici hematoame la locurile de injectare.

 Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare, apelati la Dr Jean Dinca.

Postat in Varia-articole | Comentariile sunt închise pentru Tratament hiperhidroza cu toxina botulinica

Comentarii

Nu sunt permise comentarii.