Biorevitalizare cu aminoacizi

iulie 9th, 2013

A.R.T.

A.R.T.® reprezinta un acronim pentru Amino acids Revitalization Therapy – Terapia de Biorevitalizare cu L-Aminoacizi – pentru stimularea celulara si refacerea naturala a colagenului si elastinei pielii.

Studiile clinice si cercetarile stiintifice au evidentiat rolul esential al unor formule specifice de aminoacizi pentru compensarea deficitului de colagen si elastina la nivelul pielii si pentru tratamentul efectelor imbatranirii cutanate (riduri, laxitate cutanata, deshidratare), refacerea densitatii si elsticitatii cutanate, tratamentul cicatricilor atrofice (post-acneice, varicela) si a vergeturilor.

Pe baza de L-aminoacizi (specifici colagenului pielii) si acid hialuronic, terapia A.R.T. reprezinta in prezent singurul tratament de biorevitalizare cutanata studiat clinic pentru rrejuvenarea efectiva a pielii prin refacerea pe cale naturala a colagenului propriu si contracararea efectelor imbatranirii si fotoimbatranirii cutanate.

Pe masura ce pielea noastra imbatraneste, activitatea si numarul celulelor care formeaza colagenul (fibroblastii) scade treptat, avand drept consecinta “slabirea” tesutului cutanat, care isi pierde proprietatile elastice si capacitatea de a se adapta la miscarile faciale si la forta de gravitatie. Astfel incep sa se formeze ridurile si cutele, pielea incepe sa “atarne” si capata un aspect tern, devitalizat.

Acest fenomen poate avea loc si mai devreme de varsta de 25 de ani, prin expunerea repetata la razele UV (fotoimbatranire), dieta neadecvata, actiunea repetata a radicalilor liberi si anumite tratamente medicamentoase (corticoizi, retinoizi, etc.)

Pentru a compensa activitatea scazuta a fibroblastilor,pielea noastra are nevoie de un suport nutritiv: aminoacizii, sub forma de precursori si in cantitate corecta pentru activarea sintezei de neocolagen.

Studiile clinice au demonstrat ca terapia ART reactiveaza sinteza de colagen si a induce o biorevitalizare a pielii, stimuland activitatea celulara si furnizand cantitatea corecta de aminoacizi pentru restomparea ridurilor, cicatricilor atrofice si a altor imperfectiuni ale pielii.

Utilizata de mii de pacienti in lume, terapia ART reprezinta un adevarat tratament, cu rezultate naturale si vizibile care se mentin in timp, foarte bine tolerata de toti pacientii si recomandata mai ales inainte sau dupa expunerea prelungita la soare.

Se adreseaa persoanelor care simt nevoia de a-si imbunatatii aspectul, fara a apela la interventii chirugicale sau tratamente care pot determina modificari ale caracteristicilor fizionomice, morfologice si fiziologice ale pielii.

Terapia A.R.T.® este un tratament complet, menit sa induca o biorevitalizare celulara la toate nivelurile pielii.

 

 

 

Tratamentul complet consta in administrarea treptata a unor produse pe baza de l-aminoacizi, cu actiune combinata sinegica:
     1. JALUPRO/JALUPRO HIGH MOLECULAR WEIGHT:
injectabile intradermice cu actiune localizata la nivel profund
     2. PROGLYME SOLUTIE BUVABILA:
aport de aminoacizi esentiali pe cale orala pentru o actiune la nivel sistemic
     3. PROGLYME LINIA DERMOCOSMETICA:
aplicare topica pentru combaterea efectelor nocive ale factorilor externi si regenerarea celulara.

Studiile clinice au demonstrat ca o cantitate mai mare de aminoacizi la nivelul pielii determina o crestere a numarului si vitalitatii celulelor care produc colagenul, implicit rezultate mai bune care se mentin mai mult.

Protocolul complet de tratament recomanda administrarea intradermica a produselor Jalupro/Jalupro HMW, sustinuta de administrarea pe cale orala si topica a produselor

Proglyme.

 

JALUPRO

 

 JALUPRO este un dispozitiv medical, injectabil intradermic, steril, absorbabil, care contine:

  • L-aminoacizi: Glicina, L-Prolina, L-Lizina, L-Leucina: precursori ai colagenului de tip I si in cantitate corecta, pentru activarea sintezei de neocolagen.
  • Acid hialuronic: hidratant biologic al pielii, care atrage și reține circa 70% din greutatea sa in apa, ofera hidratare si turgescenta pielii si stimuleaza fibroblastii pentru sintetizarea de noi structuri de colagen.

 

INDICATII

 

Anti imbatranire / foto imbatranire a pielii

Tenul imbatranit necesita un tratament mai puternic si mai localizat, la nivel mai profund al pielii, unde are loc procesul de degradare a colagenului si a celorlate componente ale tesutului conjunctiv.

De aceea este necesara injectarea pe cale intradermica a L-aminoacizilor si acidului hialuronic, doua substante biologice menite sa stimuleze productia endogena de colagen si sa repare tesutul conjunctiv imbatranit. Biorevitalizarea cu aminoacizi si acid hialuronic are rolul de a rectiva metabolismul celular si produce elementele necesare pentru refacerea integritatii si structurii tesutului conjunctiv dermic.

In acest mod se compenseaza deficitul de colagen si acid hialuronic, creste hidratarea cutanata, are o actiune antioxidanta si de stimulare a fibroblastilor. Este demonstrat clinic ca inca de la prima injectare pielea devine mai elastica, mai hidratata, iar ridurile superficiale sunt atenuate vizibil.

Studiile clinice efectuate pe produs au demonstrat ca in urma celor 4 sedinte cu Jalupro pielea isi recapa proprietatile unui tegument mai tanar, creste luminozitatea, fermitatea si elasticitatea cutanata, iar ridurile fine si medii dispar aproape complet. Toate aceste efecte se produc treptat, rezultatul final fiind vizibil la 3 luni dupa terminarea intregului ciclu de tratament si se mentin 8-12 luni.

Rezultatul este natural, nu se va produce nici o schimbare in morfologia fetei, ci pielea va deveni mai tanara prin recuperarea functiilor sale vitale.

Tratamentul cu Jalupro se recomanda inca de la primele semne ale imbatranirii cutanate, cand degradarea tesutului conjuctiv este intr-un stadiu incipient, in acest caz fiind necesare mai putine sedinte la un interval mai mare, iar in cazul unui grad de imbatranire mediu si sever, tratamentul este esential atat pentru reactivarea metabolismului celular si incetinirea procesului de imbatranire, cat si ca terapie adjuvanta pentru cresterea eficientei altor tratamente.

Totodata terapia cu Jalupro este recomandata mai ales inainte sau dupa expunerea prelungita la soare, pentru refacerea hidratarii cutanate si a continutului optim de colagen, afectat de actiunea nociva a razelor UV.

 

Tratament vergeturi

Pielea contine 80% fibre de colagen si 4% elastina, cu rol de a mentine elasticitatea si rezistenta pielii la intindere si tensiune.

Pentru ca organismul nostru sa mentina constanta productia de colagen si elastina, are nevoie de un suport nutritiv: L-aminoacizii. Deseori din cauza intinderii constante ale pielii si datorita deficitului de colagen si elastina din corp, tesutul conjunctiv din stratul mijlociu al pielii se rupe, rezultand vergeturile.

Vergeturile sunt de fapt cicatrici fine cauzate de ruperea fibrelor de colagen din stratul mai profund al pielii, o problema de ordin cosmetic, devenind o afectiune medicala doar atunci cand intereseaza suprafete extinse si se pot ulcera sau fisura.

Pentru estomparea acestora este necesar un tratament de hidratare, atat la nivel superficial (cu ajutorul cremelor cosmetice), cat si la nivel mai profund (cu ajutorul injectabilelor), stimulandu-se in acelasi timp productia de nou colagen pentru imbunatatirea texturii pielii.

In functie de profunzimea vergeturilor, poate fi de ajuns pentru estompare un tratament topic (cu creme cosmetice), tratamentul injectabil cu Jalupro sau asocierea acestuia cu tratamente mai invazive, pentru un rezultat mai bun.

Tratamentul cu Jalupro a demonstrat o estompare vizibila a vergeturilor albe sau rosii nu foarte profunde si o scadere a diametrului si aplatizare a vergeturilor mai profunde.

Pentru un tratament corect al vergeturilor se recomanda o anamneza detaliata din partea medicului estetician, pentru alegerea unui protocol terapeutic in functie de tabloul clinic.

 

Estompare cicatrici postacneice (atrofice)

Cicatrizarea fiziologica a pielii are loc prin activarea fibroblastilor si productia de colagen, pentru repararea tesutului deteriorat si refacerea barierei de protectie a pielii. Pentru productia de colagen, fibroblastii au nevoie de un suport nutritiv: L-aminoacizii, esentiali in procesul de cicatrizare.

In caz de deficit al acestor substante, colagenul produs este in cantitate insuficienta pentru refacerea integritatii pielii, rezultand cicatricile atrofice (cu lipsa de tesut).

Acnee determina niste leziuni specifice, care netratate corespunzator se pot cicatriza inestetic, de aceea este necesar sa apelati la medicul dvs. pentru cel mai bun tratament al acestei afectiuni dermatologice. Este foarte important ca tratamentul acneei sa se faca inca de la primele simptome, pentru a evita complicatiile ulterioare, iar ingrijirea tenului sa se faca in mod corespunzator, in functie de tipul pielii si de varsta.

Daca totusi in urma acneei va confruntati cu problema cicatricilor, si in acest caz este necesar ca initierea tratamentului sa se faca intr-o faza in care cicatricile sunt imature (mai moi si elstice), avannd posibilitatea ca, prin stimulare a colagenului, estomparea acestora sa fie in proportie de 100%. In acest caz monoterapia cu Jalupro este extrem de eficienta, rezultatele fiind permanente.

In cazul cicatricilor postacneice mai vechi (mai fibroase), superficiale sau putin adanci, se recomanda asocierea Jalupro cu un tratament care potentiaza actiunea produsului. Combinatia Jalupro cu peeling chimic, laser farctional sau micro/dermabraziune este mai eficienta decat utilizarea unui tratament, iar rezultatele sunt mai rapide si mai bune.

In orice caz pentru tratamentul cicatricilor postacneice si pentru estompare permanenta a acestora este nevoie de timp si rabdare, fiind necesare mai multe sedinte, dupa care se vede imediat o imbunatatire, dar rezultatul final se vede dupa cateva luni.

 

Tratament-suport pentru proceduri estetice

Este cunoscut faptul ca tratamentele medicale estetice, chirurgicale, fizice sau chimice pot produce deteriorarea suprafetei cutanate, cu scopul de a stimula un raspuns celular de reintinerire a pielii si a tesutului subcutanat. Pentru un rezultat mai bun se recomanda de obicei efectuarea mai multor sedinte la anumte intervale.

In functie de profunzimea la care actioneaza aceste tratamente, mai ales cele de tip ablativ, regenerarea pielii are loc intr-o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, iar in acest interval de obicei se recomanda pacientilor repaos domiciliar, igiena corespunzatoare si evitarea expunerii la soare. Pe langa acest disconfort al pacientilor, se mai adauga si eventuale complicatii care pot aparea pana la refacerea completa a barierei functionale ale pielii.

De aceea se recomanda asocierea JALUPRO cu tratament de tip peeling chimic, radiofrecventa, laser, IPL,  pentru a oferi “nutrientii” necesari pentru o productie mai mare de colagen, scurtarea perioadei de recuperare a pacientilor, un numar de sedinte mai mic si un rezultat final mai bun.

Asocierea JALUPRO- tratamente de stimulare este recomandata la pacientii cu riduri profunde, laxitate cutanata majora sau cicatrici postacneice mai adanci, cazuri mai dificil de tratat si la care este absolut necesara combinarea terapiilor pentru un rezultat final mai bun.

Totodata tratamentul cu JALUPRO reprezinta si o baza pentru tratamentele de tip “filler”, pentru reduecerea spatiului intercelular, tratamentul unor zone mai sensibile si o rejuvenare in ansamblu a tegumentului.

 

 

 

 

JALUPRO HMW

JALUPRO ® HMW este un dispozitiv medical injectabil intradermic, special creat pentru tratamentul tegumentului fotoexpus, foarte uscat, lipsit de elasticitate si hidratare.

JALUPRO HMW contine:
• L-aminoacizi: Glicina, L-Prolina, L-Lizina, L-Leucina: precursori ai colagenului de tip I si in cantitate corecta, pentru activarea sintezei de neocolagen.
• Acid hialuronic: hidratant biologic al pielii, care atrage și reține circa 70% din greutatea sa in apa, ofera o hidratare mai puternica datorita unei concentartii mai mari si o greutate moleculara dubla fata de formula initiala JALUPRO

 

JALUPRO HMW: HIDRATARE PUTERNICA, STIMULARE SI REGENERARE

Special conceput pentru a restabili continutul optim de hidratare la nivelul profund al pielii, stimuland in acelasi timp regenerarea colagenului si refacerea densitatii cutanate, JALUPRO HMW este un biorevitalizant ntural care se adreseaza tratamentului tegumentului puternic afectat de expunerea repetata si prelungita la razele UV.

Radiatiile UV pot determina, pe lânga efectul de pigmentare, imbatrânirea prematura a pinumita fotosenescenta actinica. Cele mai afectate sunt zonele expuse celelii mai mult la radiatiile solare, precum fata, gatul, decolteul si mainile. Semnele pe piele asociate cu imbatranirea fotoindusa sunt: uscaciunea tegumentelor (xeroza), pigmentare neregulata, riduri adânci si zone de atrofie, telangiectazii ( vase sparte), laxitate (pielea incepe sa atârne), aspect rugos si aspru la palpare, fara elasticitate si fermitate.

La nivelul dermului, razele UV determina o distructie a colagenului si o intensificare a activitatii enzimatice, care cauzeaza alterarea celorlalte componente ale tesutului conjuctiv, printre care si a acidului hialuronic.

De aceea un tratament corect al tegumentului fotoimbatranit implica 2 proceduri:
a) Stimulare a sintezei de neocolagen si implicit reparatia tisulara
b) Refacerea continutului optim de acid hialuronic si hidratarea intensa a tesutului

Prin formula sa unica, JALUPRO HMW este singurul biorevitalizant cutanat care are o actiune combinata: l-aminoacizii stimuleaza fibroblastii pentru productia a noi structori de colagen, iar acidul hialurnic in concentratie optima si cu o greutate moleculara inalta asigura o hidratare profunda si de durata.

Tratamentul cu JALUPRO HMW determina o netezire a ridurilor medii si produnde, crestere a elasticitatii si tonusului cutanat, estomparea cearcanelor si hidratare profunda.
Pentru o rejuvenare completa, se recomanda efectuarea tratamentului pe toate zonele fotoexpuse precum fata, gat, decolteu si maini.

 

Postat in Varia-articole | Comentariile sunt închise pentru Biorevitalizare cu aminoacizi

Comentarii

Nu sunt permise comentarii.